29.7.2015

LOVELY EGGPLANT

Morning! Ai että kun rakastan näitä aurinkoisia aamuja<3

Tuli mieleen, että multa on "loman" aikana jäänyt yksi koekeittiössämme syntynyt kiva resepti jakamatta. Tässä vähän vinkkiä "omituisen malliset ja mitä jännää syötävää noista muka sais tai mikä toi ees on"-aiheisiin kasviksiin ja vihanneksiin (part1 täällä). Kyseessä siis munakoiso (amiright?) 

Tämmöinen visio ilmesty mulle kerran kauppareissulla lähimarketin hevi-osastolla ja lähdin toteuttamaan intuitiotani. Ostoskoriin tarttui munakoiso, valkosipulia (sillä mitään hyvää ruokaa ei tehdä ilman sitä), turkkilaista jugurttia, ruohosipulia ja fetaa. Ja näin niistä syntyy jotain järkevää:

Tee näin:
1. Tee mausteöljy ja fetatahna valmiiksi makautumaan (ohjeet alla).
2. Pese munakoiso ja leikkaa sopivan ohuiksi viipaleiksi. 
3. Pistele viipaleihin reikiä haarukalla tai veitsellä ja ripottele niille sormisuolaa.
4. Itketä viipaleita hetki ja levitä pellille.
5. Lisää mausteöljyä tasaisesti jokaiselle viipaleelle.
6. Paista uunissa (tai grillissä) sopivassa asteessa jonkin aikaa.
7. Tarjoile fetatahnan kanssa. 
Avot!

Mausteöljy
oliivi- tai rypsiöljyä
puristettua tai hienonnettua valkosipulia
ruususuolaa
mustapippuria

Fetatahna
turkkilaista jugurttia
murenevaa fetaa
ruohosipulia
ruususuolaa
ripaus valkopippuria
loraus sitruunamehua halutessasi


Herkku sopii hyvin antipastona tarjoiltavaksi tai pieneksi naposteltavaksi. Kerrohan mitä pidit! :)

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!