15.12.2014

PALA TAIVASTA

Mun onkin pitänyt kirjotella meidän taannoisesta juhlapäivästä jo aiemmin, mutta tässä tää nyt vihdoin tulee. Vietettiin siis hetki sitten H:n kanssa merkkipäivää ja ehdittiin kaiken kiireen keskellä juhlistamaan sitä hieman. Pakattiin yökamppeet messiin ja suunnattiin nokka kohti keskustaa. Miten voikaan olla, että helsinkiläinenkin saa keskustasta paljon enemmän irti, kun viettää yön hotellissa ja on kunnolla aikaa kierrellä ja pyöriä ympäriinsä. 

Päivä starttasi iki-ihanalla Fazerin brunssilla. Keskeisellä paikalla sijaitsevan Fazer-kahvilan brunssi on monille varmasti jo perinne, mutta meille se on vielä suht uusi tuttavuus. Tarjolla on kaikkea mitä kunnon aamiaishetkeen kuuluukin, ja vähän päälle. Lopuksi herkuttelijoita hemmotellaan vielä kakkuvalikoimalla. Näillä kaloreilla pötkii kyllä pitkälle iltaan!

Brunssilta suuntasimme Ateneumiin. Siellä on käynnissä Sibelius-näyttely, joka esittelee säveltäjän teoksia ja elämää maalauksin ja sävelin. Ihana kokemus, kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa (aikaa 22.3.2015 asti). Oma lempparini Sibeliuksen sävellyksistä on Finlandian lisäksi tietysti vaikuttava pianoteos Kuusi. Tämä taidenäyttelykokemus oli monipuolisuudessaan tosi piristävä. 

Näyttelyn jälkeen tsekattiin itsemme sisään hotelliimme GLO:hon. Pidän GLO-hotellissa erityisesti modernista fiiliksestä ja varmasta laadusta. Aina hotellia valitessaan kun ei ihan tiedä, että mitä siellä oven takana odottaa. Satun myös olemaan ehkä vähän tarkka näissä asioissa, mutta tämä hotelli on molemmilla kerroilla lunastanut lupauksensa täysin. 

Ilta jatkui vielä sushien ja viinibaarivierailun merkeissä. Aamulla hemmottelu jatkui huoneeseen hopeatarjottimella kannetulla aamiaisella ja myöhäisellä uloskirjautumisella. Pidin room service-aamiaisessa erityisesti siitä, että mun toive kofeiinittomasta kahvista oli huomioitu (score) ja suunnitteluunkin oli panostettu lautasia myöten: kyllä kelpasi popsia aamiaista Marimekon Siirtolapuutarha-sarjan lautasilta (jotka menevät muuten ehdottomasti keräilylistalle).

Semmoinen päivä se. Tällaiset piristysruiskeet kantavat kyllä pitkälle. Nytkin oon selvinnyt melkein kaikista kouluhommeleista jo kunnialla ja ihan kohta pääsee rentoutumaan ihan luvan kanssa. :)

Minkälaisia lemppareita sulla on Helsingin hotelleista? Mua kiinnostais kokeilla ainakin Klaus K:ta ja Hotel Havenia. 

Tsemppiä rännän ja tuiskeen keskelle!

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!