14.12.2014

MAKEAA MAHAN TÄYDELTÄ

Tiptap tiptap täällä ollaan taas ja oikein jouluisissa tunnelmissa (kuinkas muutenkaan?). Meitsi on sen sortin jouluhäärä, että joululaulut soi kotona ja koulumatkoilla heti joulukuun ensimmäisestä lähtien ja vaikka sun mitä valoköynnösviritelmiä roikkuu kattoja myöten ympäri asuntoa. Tuikkukynttilöitä palaa illassa varmaan lähemmäs sata ja ensimmäiset lahjatkin on jo paketoitu pukinkonttiin. Loppuvuoden juhlahulinat ja skolehommat on vieneet viime aikoina mun kaiken ajan, joten täällä ei oo paljon tätä tonttu tomeraa näkynyt. Jospa joululomalla olisi taas enemmän aikaa kirjoitella. :)

Eilen vietettiin perheen parissa pikkujouluja, vaikka itse joulukin häämöttää jo reilun viikon päässä. Pöytä notkui kaikennäköisistä herkuista, joiden teemana oli jälleen gluteenittomuus. Miten musta tuntuu, että gluteenittomista herkuista jää paljon parempi olo kuin normipullamössöistä, vaikka ei olisikaan mitään yliherkkyyttä. Onko muilla kokemusta tästä? Mun kohdalla kyse on kuitenkin vaan valinnasta, ei pakosta. Mun lähipiirissä on myös ihmisiä, joille gluteenittomuus on pakko, joten pääsen kokeilemaan aina vähän uusia juttuja tarjoiluja laittaessa. 


Usein tuppaan jumahtamaan kuitenkin tuttuun ja turvalliseen, varsinkin jos aikaa ei ole paljon. Mun kokemuksen mukaan gluteenittomuus leivonnassa, kuten mikä tahansa leipominen, tuppaa viemään kuitenkin paljon aikaa. Siispä esimerkiksi valmistaikinat on välillä ihan passeli ratkaisu. Mutta kauppojen valmistaikinavalikoimissa ei ole kyllä kehumista gluteenittomien tuotteiden osalta: eilenkin löysin tuurilla yhden. Päädyinkin tekemään taas samaa piirakkaa kuin yleensä teen, mutta tällä kertaa yleisön pyynnöstä. ;) Toimi ihan loistavasti myös G-pohjalla. 

Kokeilin tehdä samalla teemalla myös pastasalaatin. Käytin Sam Millsin pasta d'oro maissifussilleja, joita löysin Prismasta. Lisäksi salaattiin tuli rasialliset babypinaattia ja rucolaa, kalamataoliiveja, luumutomaatteja, mozzarellaa, kurpitsansiemeniä ja kapriksia. Mausteina käytin ruususuolaa, hyvää oliiviöljyä, valkosipulia, chiliä, mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Toimi!


Jälkkäriksi äiti oli leiponut vielä superkuohkean taatelikakun, joka sekin oli tietysti gluteeniton. Kuppeihin kaadettiin jo toista kertaa viikon sisällä Hans Välimäen vuosikertaglögiä (2014), jossa maistuu mukavasti kardemumma ja tähtianis. Ai tätä herkkujen määrää. Nyt sitten jaksaa taas juosta lahjaostoksilla pää kolmantena jalkana. :) Ilta huipentui vielä Party Alias -mittelöön, jossa oma kilpailuhenkisyyteni nousee aina aivan uskomattomiin ulottuvuuksiin. Siinä pelissä ei kyllä lainkaan haittaa, vaikka olisi nauttinutkin jo muutaman lasillisen punaviiniä..


Tämän päivän joulufiilistelyannos nautitaan joululaulujen muodossa, kun Johanneksen kirkossa (kuten varmasti monessa muussakin kirkossa) kajahtaa ilmoille kauneimmat joululaulut klo 18. Siellä viimeistään herää aito joulun tunnelma. :)

Rentouttavaa sunnuntaita sulle! <3

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!