14.1.2015

DIY SUSHI SATURDAY

Jos mun pitäis sanoa yks ruokaan liittyvä himo, niin se on tällä hetkellä ehdottomasti sushi. Ei vaan olla vielä koskaan uskallettu/jaksettu alkaa kotioloissa rullia pyörittelemään, vaikka monesti on asia tullut puheeksi. Asutaan myöskin sen verran kaukana ytimen sivistyksestä, että äkillisen mielihalun syntyessä pitää useimmiten purra vaan hammasta. Muutamia kertoja ollaan kyläilemässä ollessa kokeiltu hommaa muiden valvovien silmien ja ohjeiden alaisina. Nyt tähän on kuitenkin tullut muutos, vihdoinkin! 

Mietittiin lauantaina sushihimoissamme, että nyt kyllä kokeillaan tehdä ite. Asianmukaiset ainekset ja vempeleet on kuitenkin sen verran tyyriitä, että mokailu ei hirveästi huvittanut. Ratkaistiin pulma palkkaamalla ruokapalkalla meidän taitavaakin taidokkaammat nigirinpyörittelijä-kaverit apuun. Näillä tyypeillä on ihan sushikurssidiplomitkin takataskussa, joten me ja puolitoista kiloa tuoretta lohta olimme mitä parhaimmissa käsissä.

Viimein noin puol ykstoista päästiin syömään testailun tuloksia ja onnistuttiinhan me nyt melkoisen hyvin! ;)

Makien sisälle laitettiin mm. raakaa lohta, kevyesti grillattua lohta, avokadoa ja kurkkua. Lisäksi täytteiden alle levitettiin majoneeseja, joita meillä oli kahta sorttia: wasabimajoneesi ja ruohosipuli-valkosipulimajoneesi. Molemmat toimi aivan loistavasti! Nigireitä koristeltiin vielä merileväkaviaarilla. Näistä helpoista aineista majoneesit rakentuivat:

Wasabimajoneesi
majoneesia
wasabia 
tuoretta sitruunamehua
(suolaa tarvittaessa)

Valkosipulimajoneesi
majoneesia
valkosipulia
ruohosipulia (kevätsipulin puutteessa)
suolaa


Aivan loistavan makuista, vaikka ite sanonkin. Ollaankos siellä kokeneita kotisushailijoita? Hyvät vinkit ja täyteideat jakoon. :)

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!