12.1.2015

TICK TOCK, IT'S WEDDING O' CLOCK

Mites siellä on viikko hurahtanut käyntiin? Meillä onkin takana suhteellisen kutkuttava viikonloppu. Pyörittiin nimittäin melkein koko lauantai ja myös osa sunnuntaista häämessuilla. Voinkin ilokseni paljastaa kuuluvani ensi kesän morsiamiin ja käytiin messuilla vähän nuuhkimassa ideoita ja vinkkejä juhliin ja ylipäätään koko tähän häähössötykseen. 

Kyseinen homma on mielestäni (ainakin Helsingin alueella) lähtenyt ihan käsistä: hyvät juhlapaikat varataan ainakin kahta vuotta ennen häitä, sana "hää" liitettynä mihin tahansa tuotteeseen tai palveluun lisää sen hintaa ainakin nollalla perässä ja jenkkitapojen yleistyminen (kuten save the date -korttien lähettäminen ennen virallista kutsua) tekevät mielestäni suunnittelusta vielä entistä monimutkaisempaa - ja kalliimpaa! 

Eikö tosiaan ole enää mahdollista järjestää lyhyellä varoitusajalla kunnollisia häitä ilman, että joutuu tekemään kompromisseja lähes jokaisen merkittävän asian, kuten vaikkapa tilan ja kirkon suhteen? Vai pitäisikö sinkuilla olla aina takataskussa muutama tilabuukkaus parin vuoden päähän, just in case? 

Ja entäpä ne hinnat! Häihin saa helposti uppoamaan rahaa vaikka asunnon käsirahan verran. Laskelmoitua ja kallista, ei enää romanttista ja spontaania. Vai mitä mieltä on muut ensi kesän morsiamet? Onko ollut hankalaa vai piece of wedding cake?

Onneksi päivässä tärkeintä ei loppujen lopuksi kuitenkaan ole kutsukorttien fonttikoko tai oikean sävyiset taskuliinat, vaan se syy, miksi tähän hullunmyllyyn on ylipäätään ryhdytty. :)


Vaikka meilläkin näytti tilanne ajoittain siltä, että ollaan totaalisen myöhässä kaikesta suunnittelusta, buukkaamisesta ja järjestämisestä, saatiin kuin saatiinkin lopulta varattua juuri meidän näköinen kirkko ja juhlatilat. Cheers to that!

Niin ja ne messut. Mukaan tarttui vaikka millä mitalla mielenkiintoista infoa ja myös jotain konkreettista jalometallin muodossa. Sinä, joka et päässyt messuille, mutta olet järjestämässä mitä tahansa juhlia, kurkkaapa tänne. Sentään jotain tolkkua on tarjolla meille exceliä karttaville amatöörisuunnittelijoillekin. ;)

Ihania suunnitteluhetkiä muillekin morsiamille ja sulhasille <3

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!