19.2.2015

RAVINTOLAVINKKI TALLINNAAN: PEGASUS

Vielä vähän Tallinnan reissusta, nimittäin se ravintola. Ravintolaa miettiessä ajateltiin H:n kanssa, että näytetään muullekin poppoolle Rataskaevu16, johon ihastuttiin viime kesänä. Just niin tyypillistä, että tulee jumahdettua heti hyväks havaittuun, joten uusia paikkoja ei tuu testattua joka kerta.

Mutta eipäs vaan jumahdettukaan. Rataskaevun pojat päätti meidän puolesta, että nyt ois taas aika kokeilla jotain uutta. Ravintola oli nimittäin täynnä, eikä kuusipäinen seurueemme mahtunut ystävänpäiväpöhinöihin ilman pöytävarausta. Onneksi kundeilla oli antaa suositus toisesta hyvästä ravintolasta. Kyseessä oli vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintola Pegasus. No sitähän me lähettiin sitten kokeilemaan.

Ravintola toimii monessa kerroksessa, joten sinne mahtuu hyvin suuremmallakin porukalla. Isoista ikkunoista aukeaa jylhä näkymä kirkkopuistoon ja sisustuksen hauskat yksityiskohdat, kuten Eamesin värikkäät tuolit ja kekseliäät valaisimet tekivät fiiliksestä kotoisan. 

No entäs ruoka. Hinnat olivat jälleen todella edullisia ja raaka-aineet laadukkaita. Alkupalat maksoivat 3-10€ ja pääruuatkin alkaen 7€. Jälkiruuat olivat 4-5 euron luokkaa. Seurueemme alkupaloja olivat muun muassa palsternakkasosekeitto kanalla ja pestolla, sipulikeitto goudaleivällä ja härkätartar viiriäisenmunalla. Tytöt valitsivat pääruuaksi suussasulavat punajuuririsotot, poikien tilatessa mehevät pihvit. Jälkkäriksi maisteltiin vielä tarjoilijan suosittelemaa suklaafondantia jäätelöllä, pähkinäpraliinilla ja marinoiduilla kirsikoilla. Aijai.


Ruoka oli kaikkien mielestä hyvää ja valitsemamme viinikin toimi kivasti (vaikka olikin edullista). Palvelu oli mielestäni aivan erinomaista. Kiva yksityiskohta oli myös henkilökunnan piirtämät ylläriviestit kahvikuppien alle. Sama idea on tosin käytössä myös Rataskaevussa ja varmaan muuallakin, mutta kyllä se toi kivan persoonallisen lisän ravintolaelämykseen. 

Käyhän katsastamassa itsekin tämä paikka! :)

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!