14.7.2014

RAAKARAVINTOPOHDISKELUA

Tiedättekö sen tunteen, kun on oikeen makeessa unessa ja juuri mikään ei voisi herättää siitä horroksesta, paitsi ehkä avoimesta ikkunasta kantautuva katuporan innokas kirskunta. Näin starttasi mun tänpäiväinen vapaapäivä jo siinä kaheksan maissa. Ja kymmeneltä oli tietysti jo hiirenhiljaista. Oli kyllä lähellä, ettei asvalttimiehet saaneet kiukkuista unikekoa tielle lukemaan vähän lakia. Parasta tulla sitten ainakin pirun hieno tie. 

Sinne humpsahti taas viikonloppukin, jonka vietin jälleen töissä. Nyt kun aurinko vihdoin hellii, niin töiden jälkeinen aika on tullut käytettyä aika ahkerasti ulkona. Viime viikon teemana oli puhtaassa ravinnossa pysyttely. Pieni ruokavalioremppa onkin ihan tervetullut juuri juhlakauden kiihtyessä. Tää on tarkoittanut käytännössä taas sitä ravinnon happoemästasapainon tarkkailua, viljojen ja valkoisen sokerin jättämistä ja maitotuotteiden vähentämistä. Ja jotenkin vahingossa melkein kaikki ruoka on ollut raakaravintoa ja vettä on tullut juotua paljon. Meininki ei oo todellakaan ollut orjallista ja esim. hedelmiä en ole jättänyt, vaikka niissäkin on paljon hedelmäsokeria. Ja jos juhlissa tarjotaan kakkua, niin hulluhan siitä kieltäytyisi. Kesästä pitää myös nauttia! 

Tehtiin eilen futiksen finaalievääksi tosi hyvää hedelmäsalaattia, johon tuli vihreetä omenaa (kuorittuna), kiiviä, banaania, viinirypäleitä, tuoretta ananasta ja liraus sitruunamehua. Kylläpä lähti makeannälkä. Tänään kokosin värikkäistä paprikoista ja kurkusta dippilautasen ja väsäsin avokadosta, valkosipulista, sitruunamehusta ja ruususuolasta dipin. Toinen dippi on hummusta. Joskus kokeilen tehdä sitä vielä ite, mutta nyt laiskuus antoi periksi ja ostin luomuversion valmiina kaupasta. 

Raakaravinnosta tulee mun mielestä hyvä olo ja se sopii tosi hyvin varsinkin kesään. Raakaravinnollahan tarkoitetaan ruokaa, jota ei ole kypsennetty yli 40 asteessa, joten sen vitamiinit ja entsyymit on vielä tallella. Ei ole välttämätöntä kuitenkaan siirtyä kokonaan raakaruokavalioon, vaan jo raakojen elementtien lisääminen auttaa kuulemma parantamaan virkeyttä ja terveyttä. Raakaruoka parantaa myös kehon happoemästasapainoa. Onko sulla jo kokemuksia raakaravinnosta ja sen hyödyistä? 


Maanantait on aina aika rankkoja, oli vapaapäivä tai ei, joten nyt taidan käpertyä uuden sohvan nurkkaan ja katella vähän sarjoja. 

Tsemppiä viikkoon! :)

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!