2.6.2014

MONDAY FUNDAY

Tämä maanantai on ollut epätavallisen helppo. Yleensä maanantaina olo on ristiriitainen, koska mielessä pyörii vielä viikonlopun rentoilut ja toisaalta alkaneen viikon tehtävät painavat jo hartioilla. 

Epätavallisen tästä maanantaista teki ensinnäkin se, ettei tänä maanantaina tarvinnut miettiä koulujuttuja.  En ole oikeastaan vielä edes sisäistänyt, kuinka hienoa on ottaa lomaa opiskeluista ja ikuisesta pänttäämisestä ja raportoinnista. Ainoat raportit, joita suostun seuraavien kahden kuukauden aikana tekemään ovat järven lämpöasteraportti ja kuohuviinin kuplamääräraportti. Tuskin edes niitä.

Tänään muistelin taas pitkästä aikaa, miltä tuntuu olla aamuvuorolainen eli "kasistaneljään"-työntekijä. Ihan hyvältä se maistui pitkän tauon jälkeen. Duunin loputtua kipaisin kaupasta kyläilemään tulleen äidin kunniaksi mansikka-vuohenjuustosalaatin ainekset, sillä siihen jäi mieliteko ylppäreistä, joissa piipahdimme viikonloppuna. 

Tähän tosi iisiin ja ääreishyvään salaattiin tarvitset vain nämä: punainen salanova -salaattikerä, tuoretta pinaattia, rucolaa ja basilikaa, avokado, kevätsipulia, vuohenjuustoa, cashewpähkinöitä ja mansikkaa. Juustokiekot ja pähkinät käytetään kuumalla pannulla. Päälle ripaus ruususuolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja loraus oliiviöljyä. Jätte bra! Ja eihän siitä mitään kuvaa ehtinyt ottaa, ennen kuin koko komeus oli jo ehtinyt parempiin suihin. :)


Salaatin kanssa maistui italialainen kuohuva, joka kyyditsi mukavasti myös jälkkäriksi nautittuja mansikoita. 
Ei pöllömpi maanantai, vaikka luvattu auringonpaiste muuttuikin pilviseksi tihkusadepäiväksi. 

Buona notte!

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!