29.6.2014

HANGOSTA MOI

Terveisiä Hangosta! Kylläpä vaan kotimaan matkailukin vie voimia. Voi kyllä olla, että energiatasoon vaikuttaa myös vähän se, että tänään oli loman viimeinen päivä. Toisaalta kiva päästä taas arkeen kiinni ja eipähän ainakaan harmita, vaikka koko ajan sataisi. 

Vietettiin tosiaan mun loman vika viikonloppu äidin kanssa Hangossa ja nyt en voi kuin ihmetellä, miten en ole ennen tajunnut käydä tuolla mahtavassa kaupungissa! Meri oli koko ajan läsnä mihin tahansa katsoikin ja pitsihuvilat jatkuivat äärettömiin toinen toistaan suloisempina. Henkeäsalpaavien maisemien ja rennon ilmapiirin ansioista tuntui, kuin olisi ollut ihan ulkomailla. :)




Hanko ei ole mikään himoshoppailijan paratiisi. Sinne kannattaa mieluummin mennä nauttimaan elämästä; hyvästä ruuasta, yhdessäolosta, uskomattomista maisemista, hiekkarannoista, pyöräpoluista ja leppoisasta merielämästä. Jotain  tästä hankolaisten elämäntyylistä kertoo jo se, että myymälöiden aukioloaikoja kysyessämme saimme vastaukseksi: "joskus siinä puolen päivän aikoihin". Merenrannalla sijaitseva herkullinen sisustusliikekin saattoi pitää putiikkia auki vielä sulkemisajan jälkeen, jos siltä tuntui.




Emme löytäneet yhtäkään ketjuvaateliikettä ja "ostoskatukin" meni meiltä ohi ensimmäistä kertaa sitä pitkin lompsiessa. Sen sijaan merenrannasta shoppailija voi löytää ihania pieniä helmiä, kuten merkkituotteita tarjoavat puukojut ja houkuttelevasti stailatut sisustusliikkeet, mikäli jotakin kivaa haluaa kotiin kumminkin viedä. Ja mähän tietysti halusin. ;) Myös matkalla asemalle löysimme muutaman lifestyle-liikkeen, joissa olisi ollut kiva piipahtaa, mikäli ne olisi olleet auki. Yllättävimmäksi shoppailupaikaksi osoittautui Hangon turistitoimisto, josta ostin veikeän Hanko-aiheisen julisteen.


 Vaaleista rantahuviloista tuli mieleen ihan The Hamptons.

 Hangon Casino

 Yksi lukuisista uimarannoista, joita kaikkia koristaa hurmaavat pukukopit.


Meidän reissusta jäi mulle sellainen fiilis, että Hanko ei ole kaupunki tai Suomen eteläisin kärki vaan se on mielentila. Siellä viihtyy kun uskaltaa lopettaa suorittamisen ja heittäytyä vain olemaan. 

Eli kipin kapin Hankoon jos et ole vielä ehtinyt käydä! :)

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!