23.6.2014

SUNNUNTAIHERKKU: LÄMPIMÄT VOILEIVÄT

Juhannuksesta on nyt selvitty ja toinen ja viimeinen lomaviikko pärähti nyt käyntiin. Eilen oltiin H:n kanssa vielä melko horroksessa kivan juhannuksen jäljiltä ja päätettiin piristää jälleen sateista sunnuntaita jollain hyvällä ja helpolla ruualla. Näin karppauksen aikakautena leipähän on useimmilla kieltolistalla ja eipä sitä tule itsekään enää oikein syötyä. Mutta muistatteko lämpimät voileivät? H väläytti  tän kuningasidean eilen kauppaan lähtiessä ja vesi herahti kielelle.

Kaupasta napattiin täytteeksi tonnikalaa, ananasta, oliivia, basilikaa, tomaattia ja juustoraastetta. Mausteiksi tuli basilikan lisäksi oreganoa, ruususuolaa, mustapippuria, valkosipulia ja oliiviöljyä. Tein kaksi täytettä, joista toisesta jätin  yleisön pyynnöstä ananaksen pois. ;)



Täysjyväpaahtoleipiin lorautettiin rennolla kädellä oliiviöljyä ja päälle sipaistiin vielä tomaattipyreehuntu. Uuni noin 225 asteeseen ja täyte makautumaan hetkeksi. Tässäkin vaiheessa tuoksu on jo aika hyvä basilikan ja valkosipulin ansiosta.


Kun tonnikala, (ananas), oliivit, basilika ja mausteet oli sekoitettu keskenään, niin lisäsin täytteeseen jo tässä vaiheessa juustoraasteen. En halunnut leipien päälle paksua juustoklönttiä, joka polttaa suun ja jolloin leivät maistuvat pelkältä juustolta. Näin juusto sulaa täytteen seassa kivasti.


Leipien päälle pilkoin vielä tomaattisiivuja. Jätin siivut aika pieniksi, jotta niitä olisi helpompi syödä ja ne jäähtyisivät hiukan nopeammin.



Sitten leivät hetkeksi uuniin ja nopea iltapala tai vaikkapa brunssiherkku on ready, tadaa.


Hyvää oli! Näiden kanssa tuli katsottua pari Oscarein palkittua leffaa, jotka on jo pitkään pitäny kattoa mutta aina vaan jäänyt eli 12 Years a Slave ja Dallas Buyers Club. Täytyy kyllä sanoa, että jälkimmäisen ansiosta mun arvostus Jared Leton näyttelijänlahjoja kohtaan nousi melkoisesti. Katsopa vaikka, jos ei vielä ole tullut katsottua.

Nyt fudista, moi!

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!