Meidän äitienpäivämenun teemaa voisi luonnehtia vaikka näin: alusta asti tehtyä, ravinteikasta, gluteenitonta ja herkullista ruokaa, jonka valmistuksessa keskityimme omiin vahvuusalueisiimme. Äiti on ihan huippu keittiöimprovisoinnissa, sisko on meidän leipurimestari ja mä handlaan salaatit. Siispä tuloksena valmistui fenkolisalaattia saksanpähkinöillä, viinirypäleillä ja herneenversoilla, gluteenitonta parsakaalivuohenjuustopiirakkaa ja jälkiruuaksi gluteenittomia kookospähkinäsuklaakeksejä. Voilà!
Salaatissa oli fenkolin, viinirypäleiden ja saksanpähkinöiden lisäksi babypinaattia (superhyvää), kurkkua, herneenversoja sekä sitruunamehua ja oliiviöljyä.
Kuohuviini oli Café de Paris -niminen ranskalainen luomuviini.
Tosi raikas ja hyvä, peukku sille!
Äiti oli tehnyt meille yllärinä pakkaseen mangosta ja papaijasta kesäisen raikasta mehujäätä, nam.
Mietittiin jo mitä kaikkia makuvariaatioita noihin voisi keksiä ja kutkuttavin ilmoille heitetty idea oli varmaankin Piña Colada-jäät. :)
Tämä ilta meneekin nenä kaivautuneena ruotsin monisteisiin. Ihania nää koulun kaks vikaa viikkoa.
Milläs teidän äitienpäiväpöydissä herkuteltiin? :)
Suski
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mielipiteesi!