6.5.2014

Päivän salaatti

Moikkelis moi! Onpas mulla ollut vähän haipakkaa parit vikat päivät. Aika on mennyt aika tehokkaasti töissä ja tänään koulussakin vielä. Koulussa on käynnissä nyt pienoinen loppukiri ennen kauan odotetun ja (toivottavasti) hyvin ansaitun kesäloman alkamista. Voi sitä odotan jo innolla!

Sain tänään kuin ihmeen kaupalla raahattua väsyneen takapuoleni salille ja vielä Oton kanssa ilta-auringon siivittämälle iltalenksulle. Sali oli niin tukossa, että hyvä kun sekaan mahtui. Sainpa kuitenkin jotain ähellettyä siellä seassa. 


Ajattelin näin kesän kynnyksellä kokeilla vähän ruokavalion fiksausta, jospa se vauhdittaisi treenin lisäksi kesäkuntoon pääsyä. Luin eilen ravintoaiheisia blogeja, jotka inspiroi aivan mielettömästi puhdistamaan omaakin ruokavaliota kaikesta turhasta. Jättäisin mielelläni ruokavaliostani pois viljat, maitotuotteet ja sokerin (niin, sen hiton sokerin), mutta käytäntö saattaisi ainakin aluksi olla näin kala-kasvisruokailijalle hieman hankalaa. Pitäisi vaan ottaa mielikuvitus käyttöön ja keksiä uusia toimivia aterioita. Oon muutenkin arkiruuan laittajana sellainen, että löydän jonkun yhden kivan idean ja jumahdan sitten pariksi kuukaudeksi siihen. Eikö kuulostakin jännittävältä? :D

Tänään pyöräytin lounaaksi salaatin johon tuli pohjaksi jäävuorisalaattia ja babypinaattia. Ilmeisesti mitä tummempi salaattilajike, niin sitä ravinnerikkaampaa se on, mutta valitsin sitten vahingossa taas tota kaikkein vaaleinta. Yritin ottaa vahingon takaisin lisäämällä pinaattia. Salaattiin tuli myös avokadoa, herneitä ja paprikaa. 




Mun mielestä salaattia pitää aina maustaa pippureilla, ruususuolalla ja muilla mausteilla oliiviöljyn lisäksi. Siispä tuunasin salaattiin kastikkeen italialaisesta extra virgin oliiviöljystä, ruususuolasta, kuivatusta basilikasta ja valkosipulista. Ne toivat salaattiin pestomaisen vivahteen. Mausteita valitessa saa muuten olla tarkkana, ettei ne sisällä lisättyä sokeria tai E-koodeja, niin kuin monet mausteseokset sisältävät. 
Tässä salaatissa ei nyt varsinaisesti ollut mitään proteiiniosaa, mutta siihenhän voisi ottaa vaikka kanaa tai katkarapua kylkeen. Olipas maukasta ja raikasta. Koklaa ihmeessä! :)



Nyt tää tyttö on väsynyt, mutta onnellinen. Yritän vetää tsempillä läpi koulu- ja työviikon, niin lauantaina päästään tanssimaan kaverin häitä, ihanaa!

Suski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!