26.5.2014

Three Course Dinner

Voi mikä ihana ilta... se biisi on soinut mun päässä aina viime lauantaista lähtien, kun saatiin kylään meidän ihanat ystävät ja pääsin pitkästä aikaa hääräilemään keittiössä oikein kunnolla. Iltapäivään jatkunut työvuoro, lähes 30 asteen helle ja keittiössä kuumana hehkuva uuni tarjoilivat kylläkin hieman haasteita kolmen ruokalajin illallisen valmistuspuuhiin.


Alkuruuaksi tarjoilimme uunipunajuurta fetamoussella, paahdetuilla cashewpähkinöillä, rucolalla ja akaasiahunajalla. Lisäksi tarjolla oli suolakurkkuja ja smetanaa vapun Saslik-reissulta opitun tavan mukaisesti.



Pääruuaksi valmistin paistettua kuhaa, rosmariinivivahteisia bataattiranskalaisia, luumutomaatteja ja tsatsikia. Pääruuan kanssa nautimme mun ja H:n lemppariviiniä Châteauneuf-du-Papea. Se kävi yllättävän hyvin myös kalan kanssa. 

Ehkä hiukan matkaa vielä ravintola-annoksiin, mutta maku kai se ratkaisee. :)

Aloitin ruuanvalmistuksen jälkiruuasta, jotta se pääsi makautumaan jääkaapissa kunnolla. Jälkiruokaan tuli mascarponen ja kerman lisäksi pieneksi hienonnettua tuoretta minttua, vaniljaa, liraus konjakkia, hunajaa ja mansikoita. Lopputulos oli raikas, täyteläinen, eikä liian makea. Sopiva päätös tuhdille aterialle. 


Huomenna on edessä vielä työvuoro, ennen keskiviikkona häämöttävää Tallinnan reissua. Olisiko kenelläkään vinkata kivoja shoppailupaikkoja Tallinnassa? :)

Suski

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!